Straling van de smartphone

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mobiele telefoons elektromagnetische straling afgeven, en ook is bekend dat dit niet goed is voor de gezondheid. Hoe schadelijk het precies is, is (nog) niet duidelijk. Er zijn diverse uitspraken over gedaan, maar écht bewezen is het nog niet. Natuurlijk wilt u als ouder dat uw kind hiervan zoveel mogelijk beschermd is.

Hieronder geven wij een paar tips om deze straling zo veel mogelijk te beperken, of hier in bepaalde situaties rekening mee te houden.

1. Praat met uw kinderen over het gebruik van draadloos apparatuur. Zorg ervoor dat ze zich bewust worden van de eventuele gevaren en er dus voorzichtig mee omgaan.

2. Geef kleine kinderen nog geen telefoon, en verbied tieners met hun telefoon te slapen of naast het bed te leggen tijdens het slapen (ook niet als hij ’s nachts aan de iPhone oplader ligt).

3. Zet de router op een plek waar niemand dichtbij hoeft te zitten (minimaal 1 meter afstand).

4. Houd telefoongesprekken zo kort mogelijk, dit beperkt de straling.

5. Verkies SMSen, WhatsAppen, iMessage-en en social media berichten boven bellen, hierbij blijft de telefoon zo ver mogelijk van het hoofd.

6. Gebruik een tablet of laptop zoveel mogelijk aan tafel, en zo ver mogelijk bij de onderbuik vandaan. Liever niet op schoot.

7. Draag uw mobiele telefoon het liefst in een tas, zo ver mogelijk bij het lichaam vandaan.

8. Voor zwangere vrouwen geldt, houd uw telefoon zo ver mogelijk bij de buik vandaan.

9. Gebruik de telefoon bij voorkeur op plaatsen waar u het meeste bereik heeft. Dat beperkt de straling.

10. Gebruik uw telefoon zo min mogelijk in de auto, hier is namelijk weinig bereik en is de straling erg hoog.

Op deze manier kunnen we de schade enigszins beperken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>